Søgetips - F.A.Q.


Personen, jeg søger, er der ikke...

Der kan være mange grunde til, at en person ikke kan findes i databasen. Hvis vedkommende ikke er med på en styrkeliste, og heller ikke er omtalt i den litteratur, der er gennemgået, vil vedkommende ikke være med.

Derudover lægger persondataloven begrænsninger på offentliggørelsen af oplysninger af privat karakter.

Der kan også være praktiske vanskeligheder forbundet med at finde en bestemt person. Måske er navnet ikke blevet stavet korrekt på styrkelisten eller i litteraturen. Det er derfor altid en god idé at forsøge alternative stavemåder.

Lad være med at indskrive for mange oplysninger. Hvis du indskriver en adresse eller en dødsdato, som vi ikke har registreret, så finder systemet ikke den, du søger efter. Start med navnet slet og ret. Hvis det giver for mange hits, så føj noget mere til: by eller fødselsdato, indtil du ikke får flere resultater, end at du orker at åbne dem alle sammen.

Jeg har fundet to forskellige personer, men jeg ved at det er én og samme person...

Ofte kan det være ganske vanskeligt at afgøre om personer med samme navn faktisk er forskellige personer eller én og den samme. Er sabotøren ”Jens Hansen” i Århus den samme som århusianeren ”Jens Hansen”, der distribuerede illegale blade? Som udgangspunkt har vi i basen kun koblet informationer sammen, hvis der har været støtte for det i kildematerialet, f.eks. at ikke alene navnet, men også stillingsbetegnelsen stemmer overens. Hvis du har mulighed for at begrunde, at to forskellige registreringer vedrører én og sammen person, hører vi gerne nærmere på modstand@natmus.dk.


Udviklet af ditmer a/s